TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ÜNAL KARAMAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Çaykur Rizespor

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ÜNAL KARAMAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

4 Mayıs 2020 Pazartesi 17:24
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ÜNAL KARAMAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Teknik direktörümüz Ünal Karaman Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz tesislerinde bugün yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi.

Teknik direktörümüz Ünal Karaman, Lig’e verilen arayı ve bundan sonraki süreci değerlendirerek şunları söyledi.

 

KENDİMİZİ DIŞ DÜNYAYA KAPADIK

Biz yaklaşık 40-42 gün aradan sonra kendi tesislerimizde izole bir şekilde kendimizi dış dünyaya kapatarak çalışmalara başladık. Evde kalan oyuncularımızı asla tesislerimizin içine sokmuyoruz. Tesiste kalan oyuncularımıza tesis dışına çıkması izin vermiyoruz.  Kendimiz ve il dışından gelenler karantina içerisin bireysel antrenmanlarımızı yapma gayreti içerisindeyiz.

Süreçten hepimiz etkilendik bu süreci hiçbirimiz daha önce tecrübe etmemiştik. Bilim insanlarının çalışması inşallah en kısa sürede insanların kafalarındaki tüm soru işaretlerine cevap bulabilecek. Ama ben bir sorumlu vatandaş olarak öğrenmem gerektiği kadar bilgilenmem gerektiği kadar bu virüs hakkında yeteri kadar bilgi sahibi oldum.

 

BU SÜREÇ ZORLU SÜREÇ

Ünal Karaman, Biz profesyonellerin fiziksel iş yapan insanların bu işi ön planda tutan insanların bundan etkilenmediğini söylemek haksızlık olur. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz ama baktığınızda bu işin ruhuna doğasında aykırı bir şekilde antrenman yapıyoruz. Bu süreç zorlu süreç oyuncularımızda tabi ki etkilendiler. Onlar aileleri sorumluluk altında onlarca insan var. Her aile çekirdek yapısı düşünüldüğünde zorlanmadıklarını söylemek haksızlık olur.  45 günlük aranın ardından hiçbir şey yokmuş gibi oyuncuyu tekrar müsabaka ortamına çekmeyi spor adamı kimliğim olarak açıkçası pek doğru bulmuyorum. Bu sezon illaki tamamlayacağız diyorlarsa sonu ne olura olsun mutlaka birileri bunun sorumluluğunu alacaktır. İfadelerini kullandı.

 

BİZİMDE BİR FİKRİMİZ OLABİLİR

Eğer bilgi olarak fikir olarak spor adamlarını bir ara getirme ortamı oluşursa bu anlamda hazır olduğunu sözlerine ekleyen Ünal Karaman, Ben şunu pek doğru bulmuyorum UEFA ne dedi FİFA ne dedi den ziyade bizimde bir fikrimiz olabilir.  Hem oyuncu hem yönetici seviyesinde çok değerli insanlarımız mevcut onlarla da bir istişare yapılarak bir fikir birlikteliği içerisinde bir karar verilebilir. İnsan en değerli varlık deyip te insanı ön plana koyduğumuzda herkesin bu anlamda yeterli fedakarlıkta bulunacağını düşünüyorum.  Dolaysıyla bu anlamdaki sağlık bakanlığımız çok iyi bir süreç salgın döneminde geçirmişse insanları ikna etmişlerse motivasyonlarını güçlü tutmuşlarsa bu hastalığın önüne geçme noktasında bizimle ilgi bakanlığımızın yöneten federasyonlarda oradaki birimlerde mutlaka gerekli birikim donanım ve tecrübeye sahip insanlardır.  Kafalarına takılan sorular olursa da biz spor adamlarından bu anlamda fikir arzu ederlerse bizde fikrimizi net bir şekilde ifade etmekten geri kalmayız. dedi

 

Diğer Haberler