Röportaj - Rize Basketbolunun abisi: Sabri Terzi
Amatör Branşlar

Röportaj - Rize Basketbolunun abisi: Sabri Terzi

10 Ekim 2019 Perşembe 17:05
Röportaj - Rize Basketbolunun abisi: Sabri Terzi

20'de fazla spor dalında 1500 sporcu barındıran Çaykur Rizespor Amatör Dallar ailesinden basketbol antrenörümüz Sabri Terzi ile yaptığımız soru cevap etkinliği...

Çaykur Rizespor’un Basketbol dalında hedefi nedir?

İlk hedefimiz Rize’de ileriye yönelik elit bir altyapı oluşturup; A takım düzeyine ve Milli Takıma sporcu yetiştirmek.

 

Sporcularımızın eğitim durumu ve fiziksel gelişimi hakkında bilgi verir misiniz?

Sporcularımızın eğitim ve spor yönü; gözlemlediğimiz kadarıyla üst seviyede olup bu durum sporla eğitimin bir arada gidebileceğini işaret ediyor.

 

Ülke basketbolunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Yabancı sınırlaması hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Ülke basketbolunu Avrupa düzeyinde hem alt yapılar olarak hem de A takım düzeyinde elde edilmiş başarılardan dolayı çok başarılı görüyorum. Örnek: Fenerbahçe – Anadolu Efes vs. Milli takım seviyesin de ise Yıldızlar, Gençler ve Ümitler dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üçte yer almaktayız. A milli takım seviyesinde ise ilerleyen yıllarda alt yapıdan gelecek sporcularla daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Yabancı sınırlaması şuanda gayet uygun görüyoruz.

 

Antrenörlüğünüz esnasında başınıza gelen, ilginç, unutamadığınız bir anınız var mı?

Antrenman esnasında bir sporcumun kendi takım arkadaşıyla çarpışıp yere düşmesi sonucunda velisinin koşarak yanıma gelerek ( Oğluma bir şey oldu mu diye sormasını beklerken ) “Hocam sizin lafınızı çok dinliyor oğluma söyler misiniz biraz daha çok yemek yesin diye demesi” unutamadığım anılardan bir tanesi.

 

Çaykur Rizespor sizin için neyi ifade ediyor?

Bütün duygularımı temsil eder Çaykur Rizespor. Zaman zaman üzülür, zaman zaman sevinirim ama hiç bir zaman sevinmek için sevmemişimdir Rizespor'u. Sevdamdır o, gönlümün efendisi Rizespor.

 

NBA basketbolunun Amerika’da futboldan daha çok izlenmesi Türkiye’de uygulanabilir bir proje mi?

Bence kesinlikle değil. Çünkü basketbolun doğduğu ve ilk oynandığı yer Amerika’dır. Amerika da futbol yok denecek kadar az hatta Avrupa’da Amerikalı futbolcu yok denecek kadar azdır. Türkiye de Futbol her zaman ön plandadır.

 

İrfan Köksal Eyüboğlu gibi bir efsane antrenörün izinden onu geçecek Rize Basketboluna katkı sağladınız; sizi geçebilecek, gelecek nesil antrenörlere ne tavsiye edersiniz?

Disiplin, hırs ve çok istekli olması ve yaptığı işi severek yapması. Her antrenman öncesi önceden çalışıp plan yapıp antrenmana hazırlanmasını, bütün sporculara eşit davranmasını tavsiye edebilirim.

 

Futbol antrenörleri bazen basketbol taktiklerini uyarlıyorlar, siz de futbol antrenmanlarının taktiğini kullandınız mı çalışmalarınızda?

Futbol taktiğini hiç kullanmadım. Sadece hız ve çabukluk koordinasyonlarını kullandım.

 

Sporcularınızın sokak basketbolu oynamaları konusunda ne düşünüyorsunuz?

Küçük yaş gurubu için ellerinden geldiği kadar salonda oynamalarını tavsiye ediyorum. Sokak basketbolu küçük yaş grubu için uygun değil.

 

Rize Turizm potansiyeli her geçen gün artıyor, Basketbounl turizmcilerden destek görmesi için hangi aşamaya gelmesi gerekir?

Bunun için Rize’de üst düzey bir A takımın olması gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler