Röportaj - Havuzların efendisi: Süleyman KOÇAL
Amatör Branşlar

Röportaj - Havuzların efendisi: Süleyman KOÇAL

29 Ocak 2020 Çarşamba 18:48
Röportaj - Havuzların efendisi: Süleyman KOÇAL

20'de fazla spor dalında 1500 sporcu barındıran Çaykur Rizespor Amatör Dallar ailesinden yüzme antrenörümüz Süleyman Koçal ile yaptığımız soru cevap etkinliği...

Hocam hoş geldiniz.

 

Hem kulüp antrenörümüz hem de sıkı bir Rizespor taraftarı olduğunuzu görüyoruz. Çaykur Rizespor sizin için ne ifade ediyor?

Öncelikle bu bir tutku. Küçük yaştan beri taraftarı olduğum, renklerine gönül verdiğim bu camiaya antrenör olarak hizmet vermek büyük bir gurur. Bilgi birikimlerimizi Rize’nin evlatlarına aktarabiliyorsak ne mutlu bize.

 

Genç dinamik antrenörlerimizin başında geliyorsunuz... Yüzme spor dalında Rize’de güzel bir yeriniz var. Hedefiniz nedir ?

Benim için en önemli etken sporcularımın yapmış olduğu isten mutluluk duyması sonrasında şehrimizi ardından ülkemizi ulusal ve uluslararası alanlarda en iyi şekilde temsil eden sporcular yetiştirmektir.

 

Tahmini bir rakam alacak olursak kaç kişiye yüzme öğrettiniz ?

Aslin da kişisel görüşüm nicelikten daha çok, nitelikli bir olgu olmasıdır. Bu bağlamda bir sayı söyleyemem fakat, ilimiz havuzlarına gelen yüzlerce çocuk bugün hâlâ hatırımızı soruyor ve hocam diyorsa bir şeyleri doğru yapmışız demektir.

 

Burası Çaykur Rizespor ister istemez hedeflerde büyük oluyor. Kulübümüz bir Michael Phelps gibi dünyaca tanınan bir sporcu ne zaman çıkartacak ?

Bahsettiğiniz isim  son yıllarda yüzme branşına tartışmasız damga vuran bir isim. Onun spor kariyerini sporcularımıza örnek göstermek bizim içinde güzel. Fakat bu kariyerin oluşması için çok çalışmak azim, sabır, ve disiplin gereklidir. Bende öğrencilerime hiç bir şeyin imkânsız olmadığını bu örneklerle anlatıyorum. Bu yıla kadar oluşturduğumuz hedefleri bir yere getirdik. Tabi ki hedeflerimizin arasında rekortmen sporcular yetiştirmekte var.

 

Hem deniz hem doğa şehri olan Rize’mizin geleceğini sportif ve sosyal manada nasıl görüyorsunuz?

Ben doğma büyüme Rizeliyim. Bu toprakların evladıyım kendi çocukluk yıllarıma baktığımda inanılmaz bir fark var. Tesis sayısının artması ki buna havuzlarımız da dahil var olan tesislerin modern hal alması ülkenin spora karşı bakış açısı hepsinde olumlu yönde büyük farklar var elbette. Ama hep söylerim iyinin sınırı yoktur hep daha fazlası vardır.

 

Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Pek boş zamanım olmuyor açıkçası. Fırsat buldukça tenis oynuyorum.

Sanat camia ile sürekli diyalog halindesiniz. Yeni dönem sanatçılar ile sürekli boy gösteriyorsunuz. Spor dışında bir projede yer almayı düşünüyor musunuz?

Çocukluk arkadaşım, kardeşim sanat camiasının içinden olduğu için haliyle zaman zaman istemeden de olsa boy göstermiş oluyoruz. Spor dışında başka bir projede yer almayı hiç düşünmedim açıkçası. İsimi çok seviyorum, çocuklarla çalışmak onlara bir şeyler aktarabilmek en büyük hobim. Çocukların mutluluğu benim mutluluğum.

 

Rol model olarak aldığınız kimse var mı?

Rol model olarak örnek aldığım tek insan BABAM (Gür bir şekilde). Basarisi, çalışkanlığı, bilgisi, üretkenliğine ve zekâsına hayranım. Hep onun gibi bir insan, bir antrenör olmak istemişimdir.

 

Başınızdan geçen komik veya enteresan bir anınızı anlatır mısınız ?

Mesleğimin ilk yıllarında yüzmeye yeni başlayan bir grup öğrenciyle çalışırken hem eğleniyor, hem de temel yüzme eğitimi yapıyorduk. Nefes çalışması yaparken bir öğrencimin ağladığını gördüm. Evladım neden ağlıyorsun dediğim de, bütün saf ve masumiyetiyle hocam ben neden su altında nefes alamıyorum demesi yıllardır unutamadığım anılardan bir tanesidir.

 

Keyifli bir etkinlik oldu hocam sporcular bekler. Çaykur Rizespor Medya ekibi olarak teşekkür ederiz.

Bu keyifli program için asıl ben teşekkür ederim. Müteşekkir oldum.

#BirlikteBaşaracağızRize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler