ALTYAPIDA TEST ÇALIŞMALARI
Alt Yapı

ALTYAPIDA TEST ÇALIŞMALARI

11 Ağustos 2017 Cuma 14:09
ALTYAPIDA TEST ÇALIŞMALARI



Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet KAHRAMAN’ın bilgisi dahilinde alt yapı koordinatörü Recep AKYILDIZ ‘ ın çok önem verdiği test uygulamaları, Atletik performans antrenörü Abdullah KALAFATOĞLU tarafından Ogün KUTLU VE Ali KÖSEOĞLU ile birlikte , ilk olarak Ogün KUTLU hocanın çalıştırdığı u  17 takımına  “aralıklı yoyo aerobic testi” gerçekleştirildi.  

Yapılan açıklamada Çaykur Rizespor altyapısında bulunan bütün oyunculara benzeri testler uygulanarak sporcuların gelişiminin takibi yapılacak denildi.

Genç sporcuların fiziksel gelişim ve değişimlerinin takip edileceği test uygulamaları bütün yaş gruplarında oyuncu performanslarının belirlenmesi için kullanılacak. Daha sonra sporcuların verilerine göre kendilerine hazırlanacak idman programları ile gelişmelerinin amaçlandığı belirtildi.      

Gelecekte A takım formasını giyebilecek futbolcuların yetiştirilebilmesi için alt yapıda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başlıca amaç Çaykur Rizepor‘un alt yapısından yıldız oyuncular yetiştirip kulübümüze ve Türk futboluna kazandırmak olduğuna yer verildi.  

 

 

Diğer Haberler