Teknik Direktörümüz Bülent Uygun'un, Takımımızın Erzurum Kampı Sonrası Açıklaması
Amatör Branşlar

Teknik Direktörümüz Bülent Uygun'un, Takımımızın Erzurum Kampı Sonrası Açıklaması

19 Temmuz 2021 Pazartesi 20:18
Teknik Direktörümüz Bülent Uygun'un, Takımımızın Erzurum Kampı Sonrası Açıklaması

Teknik Direktörümüz Bülent Uygun, Süper Lig 2021-2022 Sezonu hazırlıklarının 2. etabının geçirildiği Erzurum kampı sonrası açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktörümüz Bülent Uygun'un açıklaması şöyle:

"Kıymetli Rizespor sevdalıları,


İlk kampın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Elimizden geldiğince çok ve etkili bir şekilde çalışmaya gayret ettik. 
Kadromuzda mevcutta bulunan futbolcu kardeşlerimle hazırlık maçı oynayarak eksiklerimizi görme ve tanıma imkânı bulduk. Bu çerçevede yönetimimizle birlikte teknik ekibimiz çok ciddi bir çalışma ile kadro mühendisliği yaparak istenilen takımı kurmaya çalışıyoruz.


Elbette bu süreçte en önemli unsur doğru yapılacak transferler ve bu zorlu süreçte sizlerin destekleri olacaktır
Aramıza katılan yeni futbolcu kardeşlerimizin çok hızlı bir şekilde takımımıza uyum sağladığı düşüncesindeyim. 
İkinci etap kampımıza katılacak olan yeni transferlerimiz, Labogang Phiri, Gökhan Gönül ve Bryan Dabo ile birlikte önemli bir yol kat etmiş olacağız. 


Başkanımızın ve yönetimimizin hiç bir fedakârlıktan kaçınmadığının da altını çizmek isterim. Nitekim bugüne kadar önerdiğimiz ve istediğimiz her futbolcuyu almak için çok emek verip büyük bir özveri gösterdiler. Bu nedenle kendilerine şükranlarımı sunuyorum. 


Bayramdan sonra da takımımızda eksik bulunan yerlere başkanımızın yapacağı transferlerle sürpriz isimlerin katılacağından en ufak bir şüphem yok.


Siz sevgili taraftarlarımıza önemli bir hatırlatma yapmak isterim. Sezon öncesi tüm takımların birbiri ardına transfer yarışına girdiği bu zorlu süreçte unutulmamalıdır ki; kadro mühendisliği çok zor ve ciddi bir iştir. İnce eleyip sık dokumak gerektirir. 


Haliyle bu transferlere harcanan bütçeler, gecesini gündüzüne katarak çalışan gerek başkanımız ve yönetim kurulumuz gerekse sportif direktörümüz tarafından, bu bütçelerin kendilerine emanet olduğu bilinciyle bir kuruşu dahi boşa harcamadan dikkatlice değerlendiriliyor. 


Kadro mühendisliği yapılırken fonksiyonel olması çok önem arz etmektedir.  Zira futbol yarışma periyodu uzun bir süreç ve bu süreçte istenmese de hastalıklar, sakatlıklar ve kart cezalıları kaçınılmaz olmaktadır. Haliyle oyuncu seçimi rotasyona el verir düzeyde olmalıdır. 


Bunun yanında genç futbolcularımızla ilgili çok fazla sorular tarafımıza iletiliyor. Öncelikle siz değerli taraftarlarımıza şunu anlatmak istiyorum; bulunmuş olduğumuz ligin gereklilikleri göz önüne alındığında genç kardeşlerimizin birçoğunun bu şerefli formayı en iyi şekilde temsil edebilmeleri, ağırlığını omuzlarında kaldırabilmeleri için ciddi zamana ihtiyaçları vardır. Bu sebeple öncelikle alt liglerde deneyim kazanarak, kendilerini geliştirerek umarım yakın gelecekte bu formaya layıkıyla hizmet edeceklerdir. 


Alt yapımızda yapacağımız eğitim devrimini de “Karadeniz Eğitim ve Öğretim Team” ini kurarak Rizespor sevdalılarının hizmetine sunacağız. İnşallah futbolcu yetiştirme fabrikasına dönüşecek bu proje ile birlikte geleceğimiz olan gençlerimize büyük bir yol açmış olacağız.  O zaman hayal ettiğim memleket evlatlarının yetişmesini sağlamış olacağız.
Bayramdan sonra eksik mevkilerimize yapılacak takviyelerle daha güçlü ve takım olgusuna sahip bir kadroya ulaşacağız. Unutulmamalıdır ki yeni kurulan takımımıza en büyük gücü, ilgiyi ve sabrı siz değerli taraftarlarımız göstereceklerdir. Eksiklikler kaçınılmaz olacaktır ama sizlerin de desteğiyle hepsinin üstesinden geleceğimize eminim. 
İlk geldiğim günde söylediğim gibi geçen sezon imkânsız gibi duran zor süreçte güzel işler, güzel birliktelikler ve özel bir hikâye yazdık. 


Fakat ‘’Dün dünde kaldı, bugün yeni başarılar yapmak için çok çalışmak lazım’’. 


Çok çalışacağımızdan, mücadele edeceğimizden, hep birlikte kenetlenerek çok güzel işler başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 


Asın Bayrakları takın atkıları giyin formaları güzel günler geliyor başarılı günler bizi bekliyor. 
“Bir”iz biz birlikte Rizesporluyuz.


Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyor, mübarek Kurban Bayramı’nda kurbanlarımızı tekbirlerle kestikten sonra kemençe - tulum eşliğinde coşacağımız nice bayram günlerinde buluşmak dileklerimle hayırlı bayramlar diliyorum."

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü
Bülent Uygun

Diğer Haberler