Çaykur Rizespor Basın Toplantısı - 30.06.2020
Röportaj

Çaykur Rizespor Basın Toplantısı - 30.06.2020

30 Haziran 2020 Salı 16:06
Çaykur Rizespor Basın Toplantısı - 30.06.2020

Yönetim kurulu üyelerimiz Denizlispor maçı sonrası Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında gündeme damgasını vuracak açıklamalarda bulundu.

30 Haziran Salı günü 11.00'da Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Asbaşkanımız ve Basın Sözcümüz Hasan Yavuz BAKIR ile Yönetim Kurulu üyelerimiz Sedat ABANOZ, Serkan KARAVİN, Talha KÜÇÜKVAR; hakem hataları, transfer, altyapı, sağlık konularında medya mensuplarına açıklamada bulundu.

Hasan Yavuz Bakır: "Türk futbolunu akıl oyunları değil, adalet geliştirir! Maçları izlediğimizde görüyoruz ki birileri akıl oyunları uygulamaya devam ediyor.

Hiç kimse Rizespor camiasını hedef alıp Rizespor üzerinden fatura kesmeye, başka bir amaç uğruna Rizespor'u kullanmaya çalışmasın. Rize şehri futbolu bilir!

Rizesporlu futbolcular sahada karakterli duruyor diye hakları gasp mı edilecek? Hakemler oyuncunun davranışına göre mi hareket edecek? Futbolcu penaltı kazanmak için hakemin etrafında mı dolanmalı? Spor yorumcuları, karakterli oyuncuları savunmalı ama maalesef Türkiye'de sahada kim çirkef ise o kazanıyor gibi bir görüntü var.

Bir futbol kulübü istedi diye hakemler oyunun dışına itilmez. Biz hiçbir hakem için ‘istemiyoruz’ demeyeceğiz ama bizim maçımızı yöneten hakemler adaletli olsun. Son maçımızı Cüneyt Çakır yönettiği için söylüyoruz; orta sahada oyunu idare edip ceza sahası içerisindeki pozisyonları geçiştirmeyi küçük çocuklar bile yemez.

Rizespor Kulübü’nün bir kimliği ve bir sorumluluğu var. Rizespor, spora katkı sağlamayı her zaman ilke edinmiş bir kulüptür. Futbolun sahada oynanan bir oyun olduğunu savunduğumuz için bu konulara fazla girmemeye çalışıyoruz. Ama malum bazı şartlar bizleri bu konuda konuşmaya sevk ediyor.”

 

 

Diğer Haberler