ÇAYKUR RİZESPOR, ÇAYKUR DİDİ STADYUM ZEMİNİNİ HİBRİT ÇİME DÖNÜŞTÜRÜYOR
Çaykur Rizespor

ÇAYKUR RİZESPOR, ÇAYKUR DİDİ STADYUM ZEMİNİNİ HİBRİT ÇİME DÖNÜŞTÜRÜYOR

18 Haziran 2016 Cumartesi 23:08
ÇAYKUR RİZESPOR, ÇAYKUR DİDİ STADYUM ZEMİNİNİ HİBRİT ÇİME DÖNÜŞTÜRÜYOR



 

 

Altyapı  yatırımlarına büyük önem veren kulübümüz Çaykur Didi Stadının zeminini hibrit çime dönüştürmek için çalışmalara 18 Haziran Cumartesi günü başladı. Mevcut zeminimizi 4 santimetreden  sıyırıp eski 8 yıl boyunca kullandığımız çimlerimizin sahadan tamamen ayırılması işleminin başlandığı stadyum zemini Ağustosun ilk haftasında hazır olması planlanıyor.

 

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi önemli turnuvalardaki statlar için kullanılan bu hibrit çim türü dünya üzerinde toplamda 45 kadar futbol kulübünün stadında bulunuyor. Bunların arasında Çaykur Rizespor; Türkiye’de sahasına hibrit zemin yaptıran iki kulüpten biri olacak.

 

Çaykur Rizespor Kulübü Çaykur Didi Stadyumunda yapımına başlanan hibrit çim, güçlendirilmiş doğal çim olarak tanımlanıyor. Futbolcuların sakatlık problemlerini daha az yaşadığı bu çim türünde suni çim enjeksiyonu ekimlerde de süreyi kısaltıyor.

 

Hibrit uygulamasına başlanan Çaykur Didi Stadyumunda hibrit çim ekimini İngiltere’den gelen 7 kişilik özel bir ekip yapıyor. Yakında sentetik hibrit lifler makinelerle zemine enjekte edilecek. Serilen doğal çimler 20 milyon yapay lifle güçlendirilmiş sentetik çimle harmanlanıyor. Bu işlem tamamnen lazer destekli özel bir makine ile yapılıyor

 

Özel makineler ile zemindeki doğal çimler adeta halı gibi ince ve sık dokunuyor. Lazer sistemli makine sayesinde doğal çimlere sentetik çim ekleniyor. Zeminin 20 cm altına ve 2 cm aralıklarla sentetik çimler doğal çim ile karıştırılıyor. Bu çimler 2 cm uzunluğuna çıkıyor. Doğal ve sentetik çim birlikte harmanlanıyor. Böylelikle çimin kalitesi ve dayanıklılığı artıyor.

 

Hibrit çimin faydaları; 4 mevsim şartlarına dayanıklı olması, daha güçlü bir zemin oluşturması, köklerin dayanıklılık olması ve kopmaması, yeniden çimlenmeye ihtiyaç duyulmaması ve dünyada futbol oynamaya en uygun zemin olmasıdır.

 

ÇAYKUR RİZESPOR KULÜBÜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler