U-10 Yaş Grubu Miniklerin Antrenörü Ali Köseoğlu
Alt Yapı

U-10 Yaş Grubu Miniklerin Antrenörü Ali Köseoğlu

28 Şubat 2014 Cuma 15:20
U-10 Yaş Grubu Miniklerin Antrenörü Ali Köseoğlu

Bundan böyle Çaykur Rizespor'un geleceğini hazırlayan alt yapı antrenörlerini tanıyıp onların yaptıkları çalışmaları, geleceğin futbolcularını nasıl çalıştırdıklarını, sorunlarını ve hedeflerini soracağız.

Bu bölümde ki ilk konuğumuz Çaykur Rizespor’un en alt kategorisi olan 8-9-10 yaş gruplarında olan U-10 Antrenörü Ali Köseoğlu…
 
Köseoğlu, 1969 yılında Rize’nin Reşadiye mahallesinde doğdu. Futbola Çaykur Rizespor minik takımında başlayıp çeşitli profesyonel takımlarda hayatımı sürdürdükten sonra teknik adamlık kariyerine başladı.


Sayın Köseoğlu Kaç Yıldır Alt Yapıyla İlgileniyorsunuz?
2001 yılında itibaren teknik adamlığa Rize Belediyespor’da başladım. Çok sevdiğim futbol adamı Hamit Saraç hocamla birlikte görev aldım. Kendisinden çok şeyler öğrendim. Yedi yıl orda tüm gruplarda görev yaptım. Yardımcılıklarını yaptığım Ahmet Tamrak, Murat Ataç hocalarımla da çalışma fırsatım oldu. Birçok gruplarda şampiyonluk ve başarılar yakaladık. Daha sonra İdris Ocak hocamla beraber çalışmalarımız oldu. Beraber bayan futbolunu kurduk. Diğer branşlarda da güzel çalışmalar yaptık. Tüm hocalarımıza buradan teşekkürü bir borç bilirim. Yedinci yıldan sonra Çaykur Rizespor’a transfer oldum. Burada üst ve alt gruplarda başarılara imza attık. Ardından benim için çok değerli olan Çaykur Rizespor’da göreve başladım. Benim için burada antrenörlük yapmak bir ayrıcalık bunun mutluluğu maddiyatla ölçülemez.


Şuan ilgilendiğiniz alt yapı takımı hangisi ve hedeflerinizi anlatırmısınız?
Çaykur Rizespor’da 8-9-10 yaş gruplarda çocuklarımızı çalıştırıyorum. Yetenekli yavrularımız var. Bu oyuncularımızdan ileriki yıllarda Türk futboluna hizmet edecek sporcuları keşfetmek için uğraşıyoruz. Özellikle çocukların beslenme konularında düzensizlikleri var. Bunları aileleri ile görüşerek düzeltmeye çalışıyoruz. Disiplinli bir aile yaşantısı doğru sporcuların yetişmesinde önemli bir faktördür. Geçtiğimiz yıllarda bizimle başlayıp a takıma çıkan futbolcularımız oldu. Bunların sayılarını artırmak bizim asıl hedefimizdir. 



Alt yapılardan nasıl yıldız oyuncular çıkar?
Yıldız futbolcu çıkarmak için aile, okul ve kulüp dışında büyük bir iletişim olması gereklidir. Çaykur Rizespor olarak yaz tatili başladığında her yaş gruplarda bizler taramalarımızı yaparız. Seçmelerimize katılacakları 3 ay boyunca çalışmaya alıp bunların içinde yetenekli olanları ve üzerine katanları kulübümüze kazandırırız. Bu arada kışında okullarına da hafta içi beden öğretmenleriyle iletişimde bulunup kulübümüze yeni sporcuları da davet ederiz. Evet, yetenek bizim için önemli fakat çalıştırarak ta sporcu bir yerlere getirilebiliyor.


Hangi görevlerde bulundunuz?
13 yıldır çalıştığım takımlarda her bölgede yer aldım. Çaykur Rizespor’a küçük yaş grupları için geldim. Ama yarın neyi getireceğini bilemeyiz. Küçük yaş gruplarını çalıştırmak çok zevkli ve yorucudur. Yetenekli sporcuları bulup çıkarmak ve onları her yönüyle işlemek bana haz ve mutluluk veriyor.


Çaykur Rizespor kulübünüzden beklentileriniz nelerdir?
Öncelikle kulübümüz, bana ve sporcularımıza bu ortamı sağladığı için teşekkür etmeliyiz. Eksiklerimiz yok değil, fakat tesisleşme yönünde bir geçiş dönemi yaşadığımızı biliyoruz. Yeni yapılan tesislerimizle alt yapıda ki sporcularımız ile idman öncesi ve sonrası daha çok vakit geçireceğiz. İdman sonrası çocuklarımızın dertlerini dinleyebilecek en azından karşılıklı çay içme olanağı bulabileceğiz. Unutulmasın ki Rizespor bir markadır. Ç. Rizespor’un geleceği ise bizim küçük sporcularımızdır. 
 

Diğer Haberler