Röportaj - Rizespor Amblemini Yurt Dışında Taşımak Mükemmel: Pelinsu Bayav
Amatör Branşlar

Röportaj - Rizespor Amblemini Yurt Dışında Taşımak Mükemmel: Pelinsu Bayav

5 Kasım 2019 Salı 23:28
Röportaj - Rizespor Amblemini Yurt Dışında Taşımak Mükemmel: Pelinsu Bayav

BU HAFTANIN KONUĞU ŞAMPİYON HALTERCİMİZ PELİNSU BAYAV

 

 

  • Merhaba Pelinsu, son dönemde adından pek çok kez bahsettirdin. Başarılar peşi sıra geldi. Bu dönemlerini biraz anlatır mısın? Ayrıca kendinden biraz bahseder misin?

Merhaba ben Pelinsu Bayav 18 yaşındayım, 2 yıldır halter sporuyla ilgileniyorum ve şu an milli takımdayım. Bu başarılarımdan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. Ülkemi ve bayrağımı temsil etmek çok gurur verici bir duygu.

  • Çaykur Rizespor Kulübünün sporcusu olmak nasıl bir duygu?

Çaykur Rizespor sporcusu olmak çok güzel bir duygu. Mükemmel tarihi olan bir yerdeyim. Yeşil mavi renkleri, amblemimizi yurt dışında tanıtmak mükemmel bir duygu. Ayrıca Milli Takımımıza Rize şehrinden spocu gitmesi de ayrı bir mutluluk veriyor. Kulüp başkanım, değerli antrenörüm ve diğer tüm çalışanların arkamda olması beni değerli ve mutlu hissettiriyor.

 

  • Antrenörüm demişken, kulübümüz Halter antrenörü Sibel İlgün hocamız ile çalışmaktan biraz bahseder misin? İdmanlar nasıl geçiyor?

Sibel hocayla antrenman yapmak inanılmaz zevkli ve zor. Buna rağmen her zaman eğlenceli hale getirebiliyor. İdmanlarımız çok yoğun geçiyor çok emek veriyoruz bunların inşallah daha güzel başarılar elde edeceğiz.

  • Kulübümüz, sporcunun eğitim ile sporculuk hayatının eşit düzeyde ilerlemesine önem veriyor. Sen bu birlikteliği nasıl sağlıyorsun?

Gittiğim milli takım kamplarında fırsat buldukça ders çalışmaya özen gösteriyorum kesinlikle sporun okulumu engellediğini düşünmüyorum.  Dil eğitimime önem veriyorum. Hatta şunu söyleyebilirim spor hayatıma öyle bir düzen kattı ki gelişimimde bir taraf eksik kaldı mı kendimi rahat hissetmiyorum.

  • Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun? Hobilerinden bahseder misin?

Boş zamanlarında yabancı dilimi geliştirmek için kurs alıyorum. Lise son sınıf öğrencisi olduğum için üniversiteye hazırlanıyorum geriye kalan zamanlarda arkadaşlarımla zaman geçiriyorum.

 

  • Şimdiden örnek alınmaya başlanan bir sporcu oldun. Peki senin örnek aldığın sporcu var mı ? Varsa kimler ? Hedeflerinden bahseder misin ?

Bu benim için çok büyük gurur ve hayalimdi. Benim kendime yakın hissettiğim örnek aldığım kişi Tayland'da şampiyon olan ve birçok başarısı olan Şaziye Okur. Hedeflerim tabi ki olimpiyatlar ve ileride insanlara spor açısından örnek olup yol gösterici bir eğitici olmak.

  • Kıyaslama yapacak olursan Türkiye’de ki rakiplerine göre çalışma şartların nasıl?

İlimizde halterde çok önem verildiği için çalışma şartlarımız birçok yere göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Birçok imkan sağlanmış diyebilirim.

  • Halterci olman spor haricinde hiç işine yaradı mı? Hiç çay bezi kaldırdın mı?

Alışveriş poşetlerini taşımakta eve büyük etkilerim olabilir. Hayır hiç çay bezi kaldırmadım ama denemek istiyorum. (Kahkahalar eşliğinde)

 

  • Rizespor mayosu senin için ne ifade ediyor?

Rizespor’un mayosunu giydiğim o amblemi kalbimin üzerinde taşımanın gururunu yaşıyorum. Şanlı tarihimiz, beni destekleyen binlerce taraftarlarımız ve yeşil ile maviyi bir arada olan Rize’mizi ifade ediyor.

  • En çok destek beklediğin anda ‘yapamazsın’ diyen ve seni şaşırtan kim oldu?

Ailem, antrenörüm ve arkadaş çevrem sürekli sporculuğumu destekledi. Avrupa’daki başarılarıma çevremdeki arkadaşlarım yeri geldi şaşırdı ama çalışma saatlerimi gördükçe onlar da desteklemeye devam etti.  Bunun için onlara binlerce kez teşekkür ederim. Yani yapamazsın diyen olmadı. Bu toprakların çocukları her şeyi yapar.

 

  • Gelecekle ilgili seni en çok heyecanlandıran hayalin nedir?

Beni en çok heyecanlandıran olimpiyatlara gittiğimi düşünmek ve kendi adıma bir spor salonu açıp içerisinde çocuk ve yaşlıların spor yapacağı alanlar oluşturmak.

  • Başından geçen komik veya ilginç bir anını bizimle paylaşır mısın?

Valla genelde benim başıma kötü olaylar gelir. Başıma sırtıma bol bol ağırlık düşürdüm. (Gülerek) Ama bir anımdan bahsedeyim. Hayatımda ilk kez bir şampiyonaya katılmıştım. Yarışmamda koparmada 37 kilo kaldırdım. Tabi bu benim için inanılmaz bir şeydi. Antrenmanlarda bile bu ağırlığı kaldırmamıştım. Herkesten helal olsun laflarını beklerken Sibel Hoca yanıma geldi ve ' Hakemler beğenmedi tekrar çıkman lazım ' demişti. O anda kısa süreli bir şok geçirmiştim.
 


Güzel bir etkinlikti Pelinsu. Çaykur Rizespor Amatör Dallar ailesi olarak teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Asıl ben teşekkür ederim. Beni ve kulübümüzü destekleyen herkese minnet duyuruyorum.

Medya ekibimizin başlık etiketi olarak kullandığı imaj çalışması ile bitirelim o zaman ‘#BirlikteBaşaracağızRize’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler