Rize'de 24. Randevuya Çıkacaklar
Çaykur Rizespor

Rize'de 24. Randevuya Çıkacaklar

19 Nisan 2014 Cumartesi 16:12
Rize'de 24. Randevuya Çıkacaklar

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Rize'de karşılaşacak olan Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecek.

Ligde kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor ile yine kümede kalmak için mutlak puana ihtiyacı olan Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Ligi’nde yarın yapacakları maçla birlikte, lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecekler.

26 YILLIK REKABET
İki takım arasında 1988-89 sezonunda başlayan rekabette, geride kalan 23 maçta yeşil-mavili takım rakibine 8 maçta üstünlük kurarken, yeşil -beyazlı Konya takımı ise 7 maçta rakibini yenmeyi başardı. 8 maç ise berabere sonuçlandı.
 
ATILAN GOLLERDE EŞİTLİK VAR
Çaykur Rizespor'un oynanan 23 maçta toplam 28 golüne, Konyaspor ekibi de 28 golle cevap verdi. İki ekip geçen sezon PTT 1. Lig’den Süper Lig’e yükselmişti. O sezon oynanan müsabakalarda Ç. Rizespor evinde 2-0 yendiği rakibini deplasmanda da 3-1 yenmeyi başarmıştı. Ligin ilk devresinde Konya’da oynanan maçı ev sahibi takım 2-1’lik skorla kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.
 
EVİNDE 13 MAÇTA 1 KEZ KAZANDI
Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor’un evinde oynadığı son 13 maçta sadece 1 galibiyeti bulunurken, İç Anadolu temsilcisi Konyaspor ise son 13 maçta deplasmanda iki galibiyeti bulunuyor.
 
MAÇI HAKEM YILDIRIM YÖNETECEK
Rize Yeni Şehir Stadı'nda yarın saat 13.30’da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım en son Çaykur Rizespor’un Gaziantep’i 5-1 yendiği maçı yönetmişti. Konyaspor’un ise evinde 3-0 kazandığı Sivas maçında düdük çalmıştı. Maç saatinde Rize’de havanın güneşli olması bekleniyor. Çaykur Rizespor’da Ahmet Görkem, Liban Abdi ve Sercan sakatlıkları dolayısıyla kadroda yer almazken, Konya ekibinde Ergün sakatlık yüzünden, Hasan Kabze ise cezalı olduğu için bu maçta görev alamayacak. (AJANSLAR)

Diğer Haberler