Karafazlıoğlu:Hedefimiz İyi Bireyler Yetiştirmek
Alt Yapı

Karafazlıoğlu:Hedefimiz İyi Bireyler Yetiştirmek

24 Mart 2014 Pazartesi 11:12
Karafazlıoğlu:Hedefimiz İyi Bireyler Yetiştirmek

Hep futbolla iç içe olmuş, Çaykur Rizespor'un 12 yaş altı sorumlusu Bilal Karafazlıoğlu bu haftaki konuğumuz oldu.

Çaykur Rizespor 12 yaş altı sorumlusu Bilal Karafazlıoğlu, hedeflerinin iyi bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Sayın Bilal Karafazlıoğlu Sizi Tanıyabilir miyiz?

1970 yılında Rize İyidere Kalecik köyünde doğdum. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay Eksperliği Bölümü mezunuyum. Futbola 1984 yılında İsmail Karaali hoca ile Çaykur Rizespor alt yapısında başladım. Fakat o dönemlerde köyden gelip gitmemiz zor olduğundan bırakmak zorunda kaldım. İlk lisansımı ise Kendirlispor’da çıkardım ve bu kulüpte üç yıl futbol oynadım. Daha sonra Kalecikspor, Eyüpspor, İstanbul Adliyespor tekrar Kalecikspor kulübünde olmak üzere 16 yıl futbol oynadım. 



Bu Güne Kadar Hangi görevlerde bulundunuz? 
1994 Yılında antrenörlük kursunu bitirdim. Kalecikspor da top oynarken aynı zamanda  Teknik Sorumlu olarak görev yaptım. Selimiyespor Teknik Sorumlu, Yaylacılarspor Teknik Sorumlu, Rize Belediyespor Alt yapı Sorumlusu, İyiderespor Teknik Sorumlu, Telekomspor Alt yapı Sorumlusu, Çaykurspor’ da Antrenör ve alt yapı sorumlusu olarak ayrıca Rize’de karma takımlarda antrenörlük yaptım. TFF Herkes için futbol sorumluluğu görevinde bulundum. TFF – ÜLKER sponsorluğunda yapılan Futbol Köyleri’nde antrenör olarak beş yıldır görev yapmanın yanında TFF’nin yetenekli sporculara yönelik “Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezi” antrenörlüğünü yapmaktayım. U-20 Dünya Kupası Kapsamında Şehir Gençlik Sorumluluğu , 12 yaş altı çocuklara yönelik FİFA Grassroots İl Koordinatörlüğü ,  Kalecikspor da başkanlık İyiderespor da genel kaptanlık görevlerinde bulundum. İki dönem ASKF Genel Sekreterliği görevinde bulundum. TFF Futbol İl Temsilciliği ve TÜFAD Rize Şube Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim.



Sayın Karafazlıoğlu Kaç Yıldır Alt Yapıyla İlgileniyorsunuz? 
1994 yılında antrenörlük belgesi aldım ve o yıldan beri genelde hep alt yapılarla çalıştım. Bazen amatörde büyük takımlarla da çalıştığım olmuştur. 
 

Şu an ilgilendiğiniz alt yapı takımı hangisi ve hedeflerinizi anlatır mısınız?
Çaykur Rizespor Kulübü’nde üç yıldır 12 yaş altı sorumlusu olarak görev yapmaktayım. Çocukları çok seviyorum. Zaten benimde altı çocuğum var. Özellikle Çaykur Rizespor’da bu görevi istedim. Hedefimiz kesinlikle iyi birey yetiştirmek olmalıdır. Her yönüyle iyi birey, ahlaken iyi yetişmiş, Türk toplumuna ailesine çevresine faydalı gençler yetiştirmeliyiz. Bizler her yetiştirdiğimiz sporcu mutlaka iyi sporcu olacak değil. Yarın bunlar bir yerlerde öğretmen, savcı, doktor, işçi, esnaf olacak. Buralardan iyi yetiştirirsek görevlerini layıkıyla yaparlar. Tabii ki Çaykur Rizespor Kulübü’müzde ve Milli takımlarımızda oynayacak kabiliyette sporcularımızda olacaktır. İlerde sporcularımızı Milli takımlarda görmek veya iyi bir görevde ülkesine milletine hizmet ederken görmek en büyük hedefimdir. 




Alt yapılardan nasıl yıldız oyuncular çıkar? 
12 Yaş altı için mutlaka yeni projeler üretmeli ve çocuklar için yeni ufuklar çizmeliyiz. İlimizde çok yetenekli sporcular var. Rize futbol şehri olup olmadığını tartışmak istemem ama futbolcu şehri olduğunu söyleyebilirim. Çocuklarımıza iyi imkânlar ve iyi eğitim verebilirsek neden olmasınlar. Bunların işlenmesi tesisleşmeden ve iyi planlamadan geçer. Özellikle yetenekli sporcuları erken tespit edebilmek için Okul- Kulüp projesini devam ettirmeli, öğretmen ve ailelerle iletişim içerisinde olmalıyız. Futbol eğitimlerinin yanında tamamlayıcı derslerle sosyal aktivitelerle sporcuları desteklemeliyiz. Futbol bir oyun ve eğlencedir bilincini çocuklara aşılamalıyız. Rize deki diğer amatör kulüplerimizle alt yapı için eğitim bütünlüğü sağlamamız lazım. 12 yaş altı çalışmaları için donanımlı antrenör ve eğitici sayısını artırmalıyız. Antrenör eğitimleri için TÜFAD şubemizde düzenli dersler yapılmaktadır. 



Çaykur Rizespor kulübünüzden beklentileriniz nelerdir?
Kulübümüz ben görevde olduğum üç yıl içerisinde 12 yaş altı çalışmalarımıza büyük destek verdi. Belki tesisimiz yoktu ama, halı saha kiralanması, malzeme alımı, belli dönemde okullardan beden eğitimi öğretmenlerine görev verilmesi gibi konuları kulüp karşılamıştır. Bunun karşılığını da gördüğümüzü düşünüyorum. 12 Yaş altında iyi gruplar oluştu. Bu türde çalışmaların kalıcı olması için 12 yaş altı için özel bir proje geliştirilmesi lazım. Kulüpten beklentim, başlanmış olan tesislerin bir an önce bitirilmesi, 12 yaş altı için kapsamlı bir projenin hayata geçirilmesidir.

 

 

Diğer Haberler