Çaykur Rizespor, E-Spor dalının temelleri atıldı
Amatör Branşlar

Çaykur Rizespor, E-Spor dalının temelleri atıldı

26 Kasım 2019 Salı 16:32
Çaykur Rizespor, E-Spor dalının temelleri atıldı

TÜRKİYE ESPOR FEDERASYONU ( www.tesfed.gov.tr ) VE TC. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ ÜZERİNDE UZUN ZAMANDIR ÇALIŞTIĞI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

- Öğrencilerimizin; E-Spor aktiviteleri sayesinde sosyalleşmesi, madde bağımlılığından uzak tutulması, sosyal, bilişsel, duygusal beceriler edinmesi, takım kurma, takımda görev alma ve görev dağıtma, takım içi iletişim, yapıcı rekabet, stres yönetimi, stratejik düşünce geliştirme ve planlama yapma gibi yenilikler edinmesi,

 

- E-Spor aktiviteleri sonucunda elde edilecek verilerin öğrencilerin gelişim süreçlerinde değerlendirilmesi,

 

- E-Spor kültürünün oluşturulması için çeşitli tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetlerin yapılması,

 

- Öğrencilerin E-Spor ekosistemine ait yayıncılık ve sunuculuk faaliyetleri ile yerli ve milli oyun tasarımı ve geliştirme gibi çalışmalarda etkin görev almasının sağlanması,

 

- E-Spor kültürünün; yazılım ve donanım geliştirme, inovasyon, simülasyon, tasarım, savunma sanayi teknolojileri, dijital yayıncılık, proje yöneticiliği, girişimcilik, halkla ilişkiler ve marka yönetimi gibi geleceğin meslekleri ile ilişkilendirerek öğrencilerin kariyer planlamasına yardımcı olmasının sağlanması, amaçlanmaktadır.

 

 

ESPOR NEDİR?

En basit diliyle bazı oyunların profesyonel liglere katılan profesyonel oyuncular ile oynanmasıdır. Bir oyunun espor olabilmesi için profesyonel lig olması gerekiyor. Espor ile normal oyunlar arasındaki farkı şöyle anlatabiliriz. Halı sahada oynanan bir futbol var bir de Süper Lig'de oynanan futbol var. Espor oyunların Süper Lig hali diyebiliriz. Bir başka deyişle Espor, oyunların profesyonel sahnesi.

 

FİFA PRO CLUBS NEDİR?

Öncelikle kısa olarak sizlere FIFA Pro Clubs modundan bahsetmek istiyoruz. Playstation4 platformunda kendi karakterinizi tasarlayıp kendi mevkinizi seçtiğiniz ve herhangi bir takıma dahil olup sizlere 11vs11 maç yapabilme imkanı sunan FIFA oyunu içerisinde online bir mod. Oyunda maç sayısı arttıkça oyuncunun mevkiisine göre topa müdahale, top kesme, şut, dribbling ve pas özellikleri gelişim göstermektedir.

 

Kısaca Pro Clubs modu, her futbolcuyu tek bir oyuncunun yönettiği ve toplamda 11 gerçek oyuncunun 11 gerçek oyuncuya karşı maç yaptığı EA Sports FIFA online oyun modudur.

 

 

TÜRKİYE ESPOR FUTBOL LİGİ NEDİR?

VPG Türkiye (Virtual Pro Gaming) yönetiminin üstlendiği Türkiye’deki profesyonel futbol kulüplerinin Espor takımlarının bulunduğu Türkiye Espor Futbol Ligi FIFA Pro Clubs modunda bu takımlara rekabet ortamı hazırlar. Lige Haziran ayında start verilmiştir. Yeni sezonun maçları Kasım ayında başlayacaktır.

Diğer Haberler