ÇAYKUR RİZESPOR BASIN BÜLTENİ (14 TEMMUZ 2018) - Transfer Çalışmaları Sürüyor
Çaykur Rizespor

ÇAYKUR RİZESPOR BASIN BÜLTENİ (14 TEMMUZ 2018) - Transfer Çalışmaları Sürüyor

14 Temmuz 2018 Cumartesi 20:51
ÇAYKUR RİZESPOR BASIN BÜLTENİ (14 TEMMUZ 2018) - Transfer Çalışmaları Sürüyor



 

TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

1 yıl aradan sonra yeniden Süper Ligde mücadele edeceğimiz 2018-2019 sezonu için çalışmalarımız Kulüp Başkanımız Hasan Kemal Yardımcı yönetiminde sürüyor.

Taraftarımızın güçlü Rizespor beklentisini cevaplayacak şekilde sürdürülen çalışmalar 2 ana başlıkta ilerliyor.

  • -Bir yandan geçmiş sıkıntıların çözümü diğer yandan ise yeni bir yapılanma ile güçlü bir kadro oluşturmak.
  • -Ve elbette ki kulübümüzün geleceği olarak gördüğümüz modern alt yapı tesislerimizin biran önce hizmete girmesi.

 

KWEUKE’ NİN YOKLUĞU CİDDİ KAYIP

Geçtiğimiz sezon sakatlıkları nedeniyle takıma katkısı beklentilerin çok altında kalan Kweuke’nin eksikliği fazlasıyla hissedildi. 2018/2019 sezonu hazırlıklarına katılamayan ve 4 yıllık daha sözleşmesi bulunan Kweuke’nin önümüzde ki 4 yıllık maliyeti beş milyon yedi yüz bin EURO. Bilindiği üzere son yıllarda birçok futbolcu transferinde başarısız performans elde edilmiş ve ciddi mali kayıplar yaşanmıştı. Amacımız kesinlikle benzer transfer yanlışlarını yapmamak ve yeni sorunlu dosyalarının oluşumunu engellemek. Titiz çalışmalarla çok önemli oyuncuları takımımıza katacağımız konusunda hiçbir şüphe duyulmasın.

Şu bir gerçek ki; bizim bu yıl uygulamaya soktuğumuz sağlık testlerinin % 30’u geçmiş yıllarda uygulanmış olsaydı bırakın 5 yıllık sözleşme, 1 yıllık sözleşmeler dahi yapılmamış olurdu.

 

Örneğin; her konuda anlaştığımız, takımıza ciddi katkı sağlayacağına inandığımız ve Türkiye’ye davet ettiğimiz 3 futbolcuyla sözleşme imzalamaktan vazgeçtik. Zira yapılan kapsamlı testleri sonucu sağlıklı performans veremeyecekleri endişesi oluştuğu için transferlerden vazgeçildi.

 

 

 

SAĞ AÇIK VE 10 NUMARA İÇİN KARACA BEKLİYOR

Transfer komitemiz, scout ekibimiz ve teknik kadromuz olarak transfer çalışmalarında en önemli önceliğimiz; Rizespor’a katkı sağlayacak ve gelecekte değerlendirilebilecek oyuncu profillerini kadromuza katabilmek. Transferde Rizespor’a katkı sağlayacağından emin olduğumuz futbolcuların kadromuza dahil edilebilmesi için yoğun mesai uygulanıyor. Önemli bir kariyere sahip olan ve her konuda anlaştığımız Portekizli oyuncu için Mehmet Ali Karaca hocamız 10 günü aşkın süre Portekiz’de kaldı. Sporting Lizbon Kulübü ile oyuncu arasındaki itilafın ortadan kaldırılmasıyla ofansif anlamda çok önemli bir futbolcuyu kadromuza dahil edeceğiz.

Güçlü bir Rizespor için deneyimli ve genç oyuncuları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ali ÇAMDALI gibi deneyimli ismin yanına; geleceğinden çok umutlu olduğumuz Tunuslu futbolcu Montassar TALBİ, Çınar TARHAN ve Mustafa SAYMAK’ı ekledik. Bu dayanışma ruhu ile Emir Han TOPÇU gibi gençlerin yüksek performansları geleceğimiz için ışık olacaktır. Başarılı forvetimiz SAMUDİO’nun bonservisinin % 50’sinin bir milyon iki yüz elli bin dolara alınması, Robin YAÇIN ve kaleci Gökhan AKKAN ile yeniden anlaşılması ve geçen sezon kiralık olan FİNK’in aramıza dönmesi çok önemli transferlerdir. Taraftarımızın Başkanımıza duyduğu büyük güvenle birlikte oluşturacağımız güçlü kadro ligde adından söz ettirecektir.

 

9 VE 10 NUMARA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kısa vadede alkış almak için transfer yapmayı hedeflemiyoruz. Yeniden Tzunski ve Nika transferi gibi hatalar yapmadan çok doğru tercihlerle güçlü kadro kurmak hedefimizdir.

Taraftarımızla bizlerin beklentisi aynı. Yakın zamanda taraftarımızı mutlu edecek transferlerimiz takıma katılacak.

Rizespor’u güçlü bir takım hüviyetine ulaştıracağımızdan şüpheniz olmasın.

 

Camiamıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

Hasan Yavuz BAKIR

Çaykur Rizespor Kulübü

Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü

Diğer Haberler