38 Yıldır Çaykur Rizespor'da
Alt Yapı

38 Yıldır Çaykur Rizespor'da

6 Mart 2014 Perşembe 10:00
38 Yıldır Çaykur Rizespor'da

Futbola 1976'da Çaykur Rizespor'un minik takımında başlayan Antrenör Ömer Tornacı, 38 yıllık deneyimlerini yine yeşil-mavililer için paylaşıyor.

U-13 takımı ve Gençlik Geliştirme Futbol Eğitim Merkezi Teknik Sorumluluğu görevlerini yapan Ömer Tornacı’nın, Çaykur Rizespor adeta hayatından bir parça gibi…

 
Sayın Ömer Tornacı Sizi Tanıyabilirmiyiz?
 
29 Mart 1962 tarihinde Rize' de doğdum. Futbola 1976 yılında Rize ili minikler karmasında oynayarak başladım. Daha sonra Esnafspor'da 1 yıl oynadıktan sonra Çaykur Rizespor amatör takımına transfer oldum. 1983 - 1984 sezonunda Çaykur Rizespor'da profesyonel oldum. 1985 - 1986 sezonunda Çayelispor'a transfer oldum. 1992 - 1993 sezonunda Bayburtspor'da, 1993 - 1994 sezonunda Pazarspor'da oynadım ve Belediyespor'da futbolu bıraktım.



 
Bu Güne Kadar Hangi görevlerde bulundunuz?
 
Bugüne kadar Çaykur Rizespor'da Gençlik Geliştirme Futbol Eğitim Merkezinde değişik takımlarda antrenör ve Gençlik Geliştirme Futbol Eğitim Merkezi Teknik Sorumluluğu görevlerinde bulundum.

 
Sayın Tornacı Kaç Yıldır Alt Yapıyla İlgileniyorsunuz?
 
Çok sevdiğim antrenörlük mesleğini Çaykur Rizespor'da 1998 yılından beri sürdürüyorum. İlimizin takımına faydalı olabilmek için gayret içindeyim. 
 
Şuan ilgilendiğiniz alt yapı takımı hangisi ve hedeflerinizi anlatırmısınız?
 
Şuanda U-13 takımı ve Gençlik Geliştirme Futbol Eğitim Merkezi Teknik Sorumluluğu görevlerini yapmaktayım. Hedeflerimiz öncelikle Rize futboluna ve Türk futboluna elit futbolcular kazandırmaktır. Herkesin futbolcu olamayacağını düşünerek iyi bir insan, iyi bir öğrenci ve iyi bir futbolcu yetiştirerek hem Türk milletine iyi bir birey hem de Türk futboluna iyi bir futbolcu yetiştirmektir. Çaykur Rizespor Kulübünün örf ve adetlerine uygun futbolcularla çalışıp zeki, çevik ve ahlaklı olmalarını sağlamak.

 
Alt yapılardan nasıl yıldız oyuncular çıkar?
 
Yıldız oyuncuların yetişebilmesi için bize gelen oyuncuların öncelikli olarak yetenekli olması lazım. Antrenörlerinde bu yetenekli oyuncuları teknik, taktik ve fizik kondisyon olarak geliştirerek katkı yaparlar. Ama son yıllarda Rize'de arsa futbolu dediğimiz mahalle aralarında futbol oynanamamaktadır. Çünkü hızlı bir şekilde betonlaşma yani arsalarda binalar yapılmaktadır ve oyun alanı kalmamaktadır. Bizim dönemlerde Rize'de yaz aylarında mahalleler arasında 5 - 6 tane turnuvalar düzenlenirdi. Futbolcularda daha hazır gelirlerdi. Mahallelerde ve köylerde oynayarak koordinasyonlarda kendiliğinden gelişirdi. Şimdi yıldız oyuncuların yetişebilmesi için yönetim kurulumuzun projesi olan Futbol Akademisi'nin kurulması katkı sağlayacaktır.

   
Çaykur Rizespor kulübünüzden beklentileriniz nelerdir?
 
Kulübümüzden beklentilerimizden  olmazsa olmazımız tesis ve  Futbol Akademisi'nin kurulmasıdır. Tesis konusunda çalışmalar hızla sürüyor. Bu konu halledildiğinde inanıyorum ki daha çok elit oyuncu yetişir ve kulübümüze daha çok oyuncu kazandırırız. UEFA Kulüp Lisansı ve ISO 9001 Kalite Belgesi bulunan ender kulüplerden olan kulübümüzün Futbol Akademisi projesini de gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bize vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı kulübümüze teşekkür ederiz.

 
 

Diğer Haberler